Repetier Host

Repetier Host is gratis software met een groot gebruiksgemak. Je vind hier zowel de originele versie, als ook een customized versie voor je Prusa 3D zelfbouw printers, waarmee je je ontwerpen voorbereidt om te worden geprint op je 3D printer. Previews per laag, support voor meerdere extruders en de beschikking over meerdere slicers naar eigen keus.

1. Printer Configuratie

Sluit de 3D printer aan op de computer en rond de basis configuratie af.

Download Originele Repetier hier >>
Customized voor Geeetech hier >>

2. Voeg bestanden toe

Drag and drop 3D modellen rechtstreeks in de virtual build space. Schaal, verplaats of draai indviduele modellen of complete model-groepen ineens.

3. Bereid 3D prints voor

Test kleur mogelijkheden, bekijk individuele lagen en krijg schattingen van tijd en materiaal. Daarna is het slechts een kwestie van tijd totdat je je eerste werk kunt presenteren!

Firmware

Je 3D printer wordt geleverd met de firmware reeds voor-geïnstalleerd. Normalerwijze hoef je die dan ook niet te downloaden en/of te installeren. Bij problemen of in sommige gevallen, waarbij je componenten van de Reprap printer vervangt door andere componenten, die een andere aansturing vereisen, kun je mogelijk andere firmware moeten installeren.
Kijk in dat geval voor de juiste firmware voor jouw situatie hier:

Firmware FAQ >>

Overige handige 3D Software & utilities:

Cura

Met de Cura software bewerk je jouw bestanden in een oogwenk. Evalueert op intelligente wijze de gebieden die aandacht nodig hebben. Met krachtige virtuele 3D previews, waarmee je rondom je 3d model kunt kijken, zodat je je kunt verzekeren dat alles is, zoals je wilt dat het is.

Download hier >>

Meshlab

De Meshlab software is essentieel om opdrachten op schaal te realiseren. Aanpassingen aan de grid, beperkte aanpassing van fouten in het ontwerp bestand en nog een hoop andere functies, zoals gatopvulling om je 3D ontwerp perfect voor te bereiden voor 3D printing.

Download hier >>

Craftware

CraftWare werkt met name als een slicer voor vaste digitale 3D digital objecten, maar is ook een perefecte tool voor vele andere taken. CraftWare gebruikt ook de meest indrukwekkenden gcode visualizer in de markt; waarmee je iedere print laag voor laag, vanuit iedere hoek kunt bekijken.

Download hier >>